Videomarketing in inbound strategie
|

Videomarketing in een inbound marketingstrategie

Naar aanleiding van Inbound Marketing Talks nummer 5 over uitleganimaties ging ik op zoek naar artikelen over videomarketing. Om te kijken hoe video past in een inbound marketingstrategie, over de structuur van een goede marketingvideo, andere manieren van hosten dan YouTube en om mooie voorbeelden te vinden. Hieronder vind je een selectie van de beste artikelen die ik vond.

Video in een inbound marketingstrategie

the_buyers_journey_from_hubspot

Wistia is een videohosting platform. Daarnaast is het bedrijf een uitgekiende inbound marketingmachine. In dit artikel leggen ze haarfijn uit hoe videomarketing een rol kan spelen elke fase van inbound marketing. Ze gebruiken daarvoor de buyers journey fases: Awareness, Consideration, Decision. En ze leggen uit hoe videomarketing zelfs een rol kan spelen in het bepalen welke leads hot en welke minder hot zijn. Lang artikel maar zeer de moeite waard.

Video in de buyers journey

Een goede (animatie)video houdt de aandacht vast

attentiespanne

Koen is een van de tweelingbroers uit de beroemde Kameleonfilms. Samen met zijn broer Sietske, sorry Jos, maakt hij videoproducties. Waaronder ook animaties. In zijn artikel over bedrijfsanimaties geeft hij je een duidelijke structuur waaraan een goede animatievideo moet voldoen. Goed stuk als je van plan bent om een video te gaan (laten) maken.

Hoe hou je de aandacht vast in video’s?

Hoe Apple de features van z’n Watch uitlegt aan gebruikers

Apple watch

In dit artikel van Wistia leer je hoe Apple steeds één feature van de Apple Watch uitlicht. Dat doen ze steeds in 15 seconden wat goed aansluit bij de steeds korter wordende attentiespanne van kijkers. In het artikel vind je alle video’s die zijn gemaakt. De videomarketing van Apple is natuurlijk om je vingers bij af te likken en mogen wat kosten. Maar van de principe’s die ze gebruiken kunnen we allemaal wel iets leren.

Korte video’s voor een complex device

Videomarketing voorbij YouTube

Youtube-vs-Facebook-video-marketing-battle

Tim Viergever van Viduate geeft een paar mooie alternatieven voor het gebruik van YouTube als publicatiekanaal. Ik denk dat iedereen de nadelen van YouTube direct herkent: altijd maar de branding van YouTube, de gerelateerde video’s aan het eind, advertenties en ga maar door. Tim schrijft op welke alternatieven er zijn.

Alternatieve videomarketing platformen

Videomarketing ROI meten

Video-Marketing-ROI

Uiteindelijk gaat het om ROI als je marketing doet. Welke middelen leveren het meeste op is de vraag die je keer op keer moet stellen. Zijn het je ebooks, je video’s of is het je blog wat de meeste leads en klanten trekt. Als je met videomarketing aan de slag gaat doe je er dus goed aan om ook dit kanaal door te meten. Ezra Fishman heeft daar een goed stuk over geschreven op het blog van Wistia. Het is niet voor beginners maar geeft wel drie goede voorbeelden van hoe je de ROI van jouw videomarketing kunt meten en zo je inbound marketing kunt verbeteren.

Drie manieren om de ROI van videomarketing te meten

Videotrends voor 2016

Trends videomarketing 2016

Het is december 2015. Tijd om vooruit te kijken. Moet jouw organisatie videomarketing opnemen in de marketingstrategie voor volgend jaar? Ik weet het wel zeker en Bart Morée van The Nobly Creative is het met me eens. Hij zet in z’n artikel op Frankwatching de trends voor videomarketing in 2016 handzaam voor je op een rijtje. De belangrijkste daarvan? Social video’s. Bekijk in deze post ook vooral even de Slideshare van Gary Vaynerchuck. Goed overzicht van de nieuwste videomarketing kanalen, Facebook, Twitter en Snapchat ten opzichte van YouTube.

Videotrends voor 2016

Beeldmateriaal

Yube
Marketingfacts
Apple
Video advertising news

Similar Posts