Snapchat in vogelvlucht

Snapchat heeft begin 2016 zo’n 1 miljoen gebruikers in Nederland. Vooral jongeren tussen de 12 en 20 zijn gek op het platform. Tijd dus om eens goed in Snapchat te duiken. Samen met Kirsten Jassies, je kent haar nog wel van de uitzending over Instagram, gaan we in vogelvlucht door SnapChat.

Dagelijks gebruiken zo’n 500.000 mensen in Nederland SnapChat. Dat is natuurlijk nog geen Instagram maar SnapChat groeit snel. Vooral de jeugd is gek op het platform. De meeste marketeers nemen het nieuwste (niet echt want inmiddels is Peach gearriveerd) social mediakanaal nog niet heel serieus. Onbekend maakt onbemind denk ik dan. Want SnapChat heeft veel te bieden. Zeker als jij die jongere doelgroep wil aanspreken.

Daarbij komt, Snapchat ontdekken is gewoon fun. Dus denk niet, “daar ga ik weer” maar stort je erin. De features van Snapchat maken dat je het kind in jezelf weer naar boven haalt. Want wie wil nou niet een foto maken van zichzelf met hondenoren en een tong uit z’n mond. Iedereen toch?

Dit typische fun-functies zijn misschien te kinderachtig voor je. Maar kijk dan vooral even naar de verhalen van grote merken als National Geographic en Cosmopolitan. Ze zijn echt de moeite waard en geven je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met Snapchat.

In de uitzending met Kirsten parten we over de cijfers, Snapchat als uitgever, waarom je Snapchat moet onderzoeken, geeft ze voorbeelden van Nederlandse merken op Snapchat en nog veel meer. Ook kijken we hoe marketeers in drie stappen aan de slag kunnen met Snapchat. Gewoon om het platform eerst maar eens te ontdekken. In een paar uur weet je precies of het een platform is waar jij iets mee kunt of toch alleen maar iets voor je zoon of dochter.

 

Bekijk de uitzending

Hieronder kun je de uitzending van Inbound Marketing Talks nummer 11 op je gemak terugkijken.

Volg het Blog

Op de hoogte blijven van de laatste posts op het blog? Schrijf je in voor m’n nieuwsbrief.

Selecteer een geldig formulier