Achtergrond

Content is de brandstof waarop jouw inbound marketing strategie draait. Het is belangrijk in elke fase van marketing. Van het aantrekken van bezoekers tot het converteren van die bezoekers tot leads. Maar ook helpt de juiste content om leads te overtuigen klant te worden. En, minstens zo belangrijk, helpt content om klanten voor langere tijd te binden aan jouw organisatie.

Er zijn veel bureaus die je vertellen dat jouw bedrijf meer content moet maken. Boom Inbound helpt je om die content daadwerkelijk te produceren.

Aanpak

Plan

De belangrijkste vraag; waarom wil jouw organisatie aan de slag met contentmarketing? Wil je meer leads genereren, prospects over de streep trekken om klant te worden of klanten tot ambassadeurs van je merk maken? 

Als we dat weten, kijken we welk type content het beste kan werken. Een eBook, een serie e-mails,  white paper of infographic misschien? Wat sluit het beste aan bij het doel en jouw doelgroep? 

Productie

Als het plan is gemaakt, gaan we aan de slag met de content zelf. Het liefst ontwikkel ik je marketingteam tot een contentfabriek maar als dat niet direct kan, help ik bij het ontwikkelen van de content.

Distributie

Als de content klaar is, zetten we die content uit in de juiste kanalen. Dat kan een serie e-mails zijn naar klanten maar net zo goed een eBook gekoppeld aan een campagne in Adwords.

Analyse

Vervolgens kunnen we gaan meten hoe de content presteert. Wordt de video goed bekeken? Hoe worden de e-mails gelezen? Dit is allemaal data waarmee we de huidige content kunnen verbeteren én waardevolle input voor toekomstige content.