Eerste Marketing@Lunch: meer volgers op Instagram

Na een paar maanden pauze zijn Tim en ik weer begonnen met onze talkshow over online marketing. In de laatste uitzending praten we met Kim Stolk en Laura Brouwer over het vergroten van je aantal volgers op Instagram.

Instagram groeit hard

Uit onderzoek over het social media gebruik in Nederland van Newcom blijkt dat Instagram het nummer drie sociale netwerk is geworden als je kijkt naar dagelijks actieve gebruikers. Daarmee verstootte het begin 2016 Twitter van z’n vierde plek.

De stand is nu als volgt.

Kanaal20152016Groei / krimp
Facebook6,66,8+3%
Facebook1,21,3+8%
Google +1,31,2-8%
Instagram0,770,99+37%
Twitter1,00,9-10%

 

 

Een goed moment dus om eens over Instagram te praten. Kim Stolk geeft les aan de Hogeschool van Rotterdam, runt het modeblog hotterdan.nl, is gek van Instagram en heeft dus gewoon veel ervaring met online marketing. Leuk om met haar te kunnen praten over hoe je meer volgers op Instagram krijgt. Klik op haar posts hieronder om naar haar account te gaan.
Instagram Hotterdan

 

Onze andere gast is de Laura Brouwer, op Instagram beter bekend als Cyarine. Een jongedame die een grote toekomst voor zich heeft. Met haar tekeningen heeft ze op Insta een groep van 540.000 volgers aan zich gebonden.

Instagram Cyarine

Bekijk de uitzending

Instagram in een inbound marketingstrategie

In een vorige blog heb ik beschreven hoe je Instagram in je marketingplan kunt opnemen. Waarvoor kun je het kanaal inzetten? Waar moet je op letten? In welke fase van je funnel is dit kanaal vooral geschikt?

Lees Instagram in een inbound marketingstragie >>

Gratis stockfoto’s

Zelf probeer ik ook alle kanalen te benutten. Op mijn Instagram account post ik daarom foto’s die je gratis kunt gebruiken in blogs, tweets of andere marketingmaterialen. Klein en bescheiden accountje hoor, zeker vergelen met Laura:-).  Klik hieronder om naar mijn persoonlijke account te gaan.

Instagram Paul