Het eerste kwartaal van Boom Inbound

Ik had beloofd om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen bij Boom Inbound. Bij deze dus. Bottom line: ik heb het vreselijk naar m’n zin. Tegen iedereen die met plannen rondloopt om voor zichzelf te beginnen zeg ik, doen! 

Oké, maar waar zal ik beginnen met m’n update? Eerst maar even over m’n vakgebied. Een groot deel van inbound marketing draait om content (blogs, video, audio). En aangezien ik graag wil voelen wat m’n klanten ook meemaken ben ik gestart om minimaal twee keer per week te bloggen. Wat zijn de resultaten?

Bloggen werkt

Contentmarketing is een tactiek waarvoor je geduld nodig hebt. De eerste maanden zie je nog niet heel veel van de resultaten, na een maand of zes moet je iets gaan zien in je bezoekersaantallen en op lange termijn kan het een enorme boost geven aan je marketing.

We zijn nu drie maanden verder en ik heb 24 artikelen geschreven. Zie ik al wat resultaten? Ja. Hieronder zie je de grafiek uit Google Analytics met de bezoekers.

Analytics eerste drie maanden van Boom Inbound

 

De pieken worden veroorzaakt door de zogenaamde schoten in de roos. Maar je ziet dat het bezoek gestaag is gestegen. Een gemiddelde dag heeft nu zo’n 20 bezoekers en is stijgende. En een aantal artikelen die ik schreef zijn belangrijke bronnen van nieuwe verkeer. Dat betekent dat ze goed geïndexeerd zijn door Google en dat mensen zoeken op de termen waarover ik schrijf.

Heel veel te doen

In dezelfde lijn van “practice what you preach”, ligt het aanpakken van alle kanalen. Ik experimenteer met Facebook, Twitter, Pinterest, e-mailmarketing en meer. Ik analyseer me suf, niet alleen op m’n eigen cijfers maar ook die van klanten.

Wat ik daaruit leer, is dat het niet gek is dat de marketeer af en toe met de handen in het haar zit. Er moet ongelooflijk veel bedacht worden, veel content gemaakt, campagnes gedraaid en dan moet het ook nog geanalyseerd worden. Het is heel leuk om daar ook zelf mee aan de slag te zijn. Het helpt om m’n klanten beter te begrijpen en beter te helpen.

Blab

Een superleuke ontwikkeling die ik van dichtbij mag meemaken is Blab. Het is een livestreaming videoplatform ala Periscope en Meerkat maar dan maal vier. Vier mensen die samen in een online omgeving met elkaar spreken over een bepaald onderwerp. Je kunt elkaar zien, horen, er is publiek dat commentaar kan geven en eventueel kan meeblabben. Ideaal dus voor een soort remote talkshow format. Ik had in september al een artikel op Frankwatching geschreven over het fenomeen Blab, “Hoe gebruik je Blab in inbound marketing strategie.” En ik wist toen al dat ik er zelf ook iets mee wilde doen.

Inbound Marketing Talks
Klik om een overzicht van de Blabs tot nu toe te zien.

Dat gebeurde een paar weken later met m’n eerste Blab-uitzending. De naam werd Inbound Marketing Talks en de eerste deed ik met m’n goede vriend Frans Reichardt. Een dag later zat ik als gast in een Blab van Frankwatching en bedacht ik me dat ik deze twee zaken het beste kon combineren. Inbound Marketing Talks samen met Frankwatching. Frank was gelijk enthousiast en we hebben inmiddels 6 uitzendingen gemaakt.

Iets terug doen

Ook een leuke gebeurtenis waar ik fijne reacties op heb gekregen, is de actie voor Xenia. Kort uitgelegd, Xenia is een hospice voor jongeren die terminaal zijn of respijtzorg nodig hebben. Mijn lieve vrouw Lisette is daar vrijwilliger en dus kom je dan automatisch in aanraking met het leed dat veel jongeren treft. Geloof me, dat doet je iets.

Logo_Xenia

Nu ben ik zelf niet geschikt als vrijwilliger dus bedacht ik een andere manier om deze mooie organisatie te ondersteunen. Dat vertelde ik Lisette, zij vertelde het aan de eigenaren en die waren heel enthousiast. Binnen de kortste keren stond er een stukje op het blog van Xenia en kreeg ik dus al die leuke reacties. Ik ben blij dat ik op deze manier kan helpen om Xenia te ondersteunen.

Plannen voor de toekomst

Op basis van de eerste drie maanden ben ik behoorlijk enthousiast over de toekomst. Ik heb waarschijnlijk een nieuwe opdracht voor komend jaar en de eerste opdrachten zijn verlengd.  Veel meer kun je je zakelijk niet wensen denk ik. De Blabs blijf ik doen en ik wil ze ook verder uitbouwen naar andere formats. Daarover misschien meer in de update over het eerste halfjaar.

Have fun, fijne dagen en voorzichtig met vuurwerk:-),

Paul.

PS: De header foto met prachtige en vast heerlijke taart is van Caroline Brouwer.