Inbound Marketing Talks met Frankwatching

Inbound Marketing Talks met Frankwatching

Soms zijn er van die ontwikkelingen die heel erg snel gaan. Zo verging het ook met mijn idee voor de Inbound Marketing Show. Want binnen de kortste keren was dit niet iets van Boom Inbound alleen meer maar een samenwerking met Frankwatching.

Even terug in de tijd. Op 22 oktober startte ik de Inbound Marketing Show. Een Blab over, logischerwijs, inbound marketing en alles wat daarbij hoort. Mijn goede vriend Frans Reichardt was zo aardig om met mij een pilot te doen en direct daarna wist ik het, dit ga ik elke week doen. Natuurlijk hadden we maar vier kijkers gehad maar een Blab is voor de eeuwigheid dus voor ons beide had het waarde. Toch knaagde er iets.

Want waarom met een paar mensen in een Blab als je het verhaal aan veel meer mensen kwijt kunt? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen kennis kunnen maken met de leuke experts die je aan boord krijgt. Natuurlijk had ik er een paar maanden in kunnen steken met weinig publiek en dat langzaam laten groeien. Maar ik besloot het anders aan te pakken. Ik belde een andere goede vriend, Frank Janssen van Frankwatching.

Hem stelde ik voor om dit project gezamenlijk op te pakken. De naam Inbound Marketing Talks, de gasten, experts uit het online / inbound marketing vakgebied van over de hele wereld. Gewoon een leuke talkshow waarin we het publiek zoveel mogelijk informatie over een bepaald onderwerp willen geven. Frank was gelijk enthousiast en dus gingen we een weekendje door om op de juiste wijze op te zetten. Draaiboek voor de show, eerste gasten regelen, techniek in orde maken, samenwerking met de redactie bepalen. En ga zo maar door.

Donderdag 5 november was de eerste aflevering en het was superleuk om te doen. Gast was Bob Oord van Heliview Online. We spraken vooral over contentmarketing en we hadden al direct een paar kijkers die even mee kwamen Blabben. (snap je niet waar ik het over heb, lees dan mijn artikel over hoe je in negen stappen goed voorbereid start met Blabben) We hadden 45 kijkers over de gehele show en gemiddeld zo’n vijftien mensen gelijktijdig. Is dat veel? Het is genoeg, voorlopig, want we willen natuurlijk meer en meer.

Hiermee gaat de eerste en enige Inbound Marketing Show, met als gast Frans Reichardt, de Blab annalen in als eendagsvlieg. Maar er is iets heel moois voor teruggekomen. Een Blab van Frankwatching en Boom Inbound over Inbound marketing, gepresenteerd door de immer vrolijke Tim Daalderop en yours truly.

De tweede was met een gast helemaal uit de States, George B. Thomas van The Sales Lion. Onderwerp Podcasting in een inbound marketing strategie.

Je kunt je trouwens abonneren via de Frankwatching Blab pagina. Maak een Blab account aan en installeer de app. Dan krijg je vanzelf een berichtje als we live gaan.

Selecteer een geldig formulier